lördag 9 augusti 2008

Plommonpaj

När det blir för mycket plommon i trädgården så kan man göra denna underbara paj.



Pajdeg:
100 g smör eller maragarin
3 dl mjöl
ca. ½ dl kallt vatten

Fyllningen:
500 g plommon
2 dl socker alt. farinsocker eller råsocker
125 g hackade valnötter
1 tsk kanel
rivet skal av en citron
50 g smält smör







Blanda mjöl och margarin i en matberedare tillsätt vattnet så att det blir en jämn deg. Kavla ut pajdegen och klä en 20-23 cm vid pajform. Låt den vila i kylskåpet eller på annan sval plats i 30 minuter.
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda de urkärnade och grovt hackade plommonen, sockret, de hackade valnötskärnorna, kanelen och det rivna skalet från citronen. Häll över det smälta smöret.
Grädda i 45 minuter. Servera helst varm med turkisk yoghurt som smaksätts med vaniljsocker.

Ät och njut.


Inga kommentarer: