4 port
1 lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 msk riven ingefära
1 tsk koriander
½ tsk malen kummin
1 krm malen kanel
4 dl röda linser
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 grönskasbuljongtärning
2 dl vatten
salt
lime
1 burk kikärter
Skala och tärna lök och morötter, finhacka vitlöken. Stek det hackade med olja några minuter. Rör ner ingefära, kummin, kanel och koriander och rör om ordentligt. Tillsätt linser, krossade tomater, kokosmjölk, buljong och vatten. Låt puttra under lock på svag värme i ca 30 minuter. Smaka av med salt och limejucie, skölj kikärter och blanda ner i dhalen. Servera med naanbröd eller bulgur. Går även bra att äta som den är.
1 kommentar:
Vilken fin blogg!=)
Skicka en kommentar