Slängde ihop en fräsch och somrig pastarätt härom veckan, har ingen aning om proportionerna men kanske att någon kan bli inspirerad ändå.
2-3 personer
Spagetti
Vitt vin
Gul lök
Vitlök
Matlagningsgrädde
Parmesan
Bacon
Sparris
Bladspenat
Coctailtomater
Salt och peppar
Hacka och stek löken häll efter ett tag på lite vitt vin ca 1 dl och låt det koka bort tills det endast finna 25% kvar. Tillsätt grädden, låt stå och puttra i ca 10 minuter smaka av med salt och peppar samt lite riven parmesan.
Koka sparrisen i 4 minuter med lätt saltat vatten. Knaperstek bacon. Blanda i halverade tomater och bladspenat i den varma såsen, ta av kastrullen från plattan och låt stå någon minut. Häll såsen på den färdiga spagettin, toppa med nykokt sparris och bacon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar