Röbetsröran var fantastisk, den kommer jag använda som tillbehör fler gånger.
Jag hittade receptet här men ändrade det lite.
Det här behövs för 2 port:
5 dl grönsaksbuljong
1 dl polenta
4 marinerade soltorkade tomater
fryst persilja
salt
Rödbetsröra:
200 g rödbetor
vatten+salt
75-90 g
6 msk turkisk yoghurt
salt, peppar
Tillbehör:
Sallad, jag hade kycklingbitar men det går lika bra med stekt tofu eller sojafiléer.
Gör så här:
Koka upp buljongen i en kastrull. Vispa ner polentan och låt det småputtra på svag värme ca 6 minuter. Låt tomaterna rinna av och tärna dem. Rör ner tomater och persilja i polentagröten och smaka av med salt. (Häll upp gröten i en vattensköljd form och låt den kallna) jag använde mig av en brödformsom jag klädde med plastfolie.
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten ca 30-45 minuter. Skölj rödbetorna i kallt vatten och skala dem. Skär dem i mindre bitar, lägg dem i en mixer eller matberedare och finfördela dem. Tillsätt smulad fetaost och yoghurt. Kör till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
Stjälp upp polentan och skär den i mindre bitar. Grilla eller stek dem lätt i grillpanna. Ät polentabitarna tillsammans med röbetsröran, grönsallad och kykling/tofu/sojafilé.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar