Använde mig av detta som förrätt
4 port
2 små auberginer, à 250 g
1 1/2 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1 litet ägg
1 vitlök ( pressad)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
75 g ost t ex Prästost
1 dl frysta hackade örter, Provencale
12st Körsbärstomater
1 salladslök
Gröp ur auberginerna och pensla dem med olivolja, sätt dem i ugnssäker form och låt de vara i ugnen 15 min på 175 grader.
Hacka salladslöken och skär tomaterna i klyftor blanda med aubergineköttet, crème fraiche, ägg, vitlök, örterna, salt och peppar. Tillsätt halva mängden ost.
Lägg röran i de urgröpta auberginerna och toppa med resterande ost. Placera i mitten av ugnen och låt dem gräddas i ca 35 min.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar