torsdag 22 maj 2008

Folielax

1 person

1 laxfilé
Honung
Salt
Svartpeppar
Ingefära, mald
Citronpeppar
Cayennepeppar
Olivolja

Bre på riktligt med honung på ena sidan av filen och lägg den sidan neråt på en bit foliepapper. Salta och peppra fisken på motsatt sida (den som nu ligger uppåt) ta lite mald ingefära men var försiktig smaken skall inte ta över, samma försiktighet gäller med cayennepepparn (jag använder mig att torkad chilli som jag malt ner till fint pulver) strö även över lite citronpeppar. Ringla lite olivolja över och packa sedan in fisken i foliet, se till att öppningarna är uppåt. Fyll en ungssäkerform till hälften med vatten och placera foliepaketet där i. Sätt in i ugnen på 250 grader i ca 30 minuter.

Servera med nypotatis och en klick gräddfil (går lika bra med vanlig potatis )

Inga kommentarer: