söndag 7 december 2008

Fisksoppa de luxe

6 personer

1 purjolök
3-4 vitlöksklyftor
1 pkt saffran
4 tomater
2 fänkålshuvuden
2 paprikor
1 fiskbuljongtärning
1 msk fiskfond
2 bitar lax a´la 125g
1 fiskblock ca 400g
10 crabstick
75g musslor
4 dl creme fraich
Salt
Peppar

Strimla purjolöken och vitlöksklyftorna. Bryn i olja i en stor kastrull.
Häll över ett kuvert saffran. När det börjar få lite färg tillsätts
hackade tomater, strimlad paprika fänkålshuvuden, strimlade
(skär bort stocken längs ner på fänkålen). Bryn en liten stund till.
Häll på vatten så att det täcker grönsakerna, tillsätt buljongtärning
och fond. Koka upp. Häll i creme fraiche. Koka till grönsakerna är
nästan klara. Smaka av soppan och salta och peppra om det behövs.
Tänk på att skaldjuren ger också sälta så ta det lite lugnt med saltet.
Skär fisken i mindre bitar. Koka några minuter, tillsätt till sist musslor
och krabsticks. Det går att byta ut skaldjur efter smak och tycke.
Servera med bröd
Smaklig måltid!


Inga kommentarer: