söndag 21 december 2008

Marmelad med fikon och apelsin

ca 5 dl marmelad

3 stora apelsiner
250 g torkade fikon
1 citron
1 dl vatten
3 dl socker
1 hel kanelstång

Börja med att skala apelsinerna, och skär dem och fikonen i små bitar. Dela citronen och pressa ur all saft. Ha i apelsinerna, fikonen, kanelstången, citronsaften och vattnet i en kastrull. Slå i sockret och låt allt koka upp. Skall nästan koka i en timme. Gör marmeladtestet genom att hälla upp lite marmelad på en kall tallrik, dra sedan en sked igenom - är marmeladen klar skall det vara en "tom" linje som skiljer marmeladen åt den skall alltså inte rinna ihop. Ha upp den varma marmeladen på väl rengjorda burkar och låt den svalna innan du sätter på lock. Fixa sedan till en egen etikett sen har du gjort en perfekt hemmagjord gåva!

Detta recept hittade jag här.


Inga kommentarer: