måndag 26 oktober 2009

Biffar fylda med ädelost

Hittade receptet här. Serverade med klyftpotatis och en fräsch sallad.

ca 4 port:
500 g nötfärs
2 äggulor
½ dl mjölk
3-4 msk skorpmjöl
grovmalen svartpeppar
salt
1 pressad vitlöksklyfta
100 g ädelost
Smör till stekning

Blanda mjölk, mjöl, salt och peppar samt den pressade vitlöksklyftan. Låt svälla i 5-10 minuter. Blanda i färsen och äggulorna. Forma biffarna och skär en stora bitar av osten och stoppa i mitten av biffarna. Stek i smör. Lyft sedan bort biffarna. Gör sedan en sås på stekskyn . Tillsätt 1 dl vatten, 1/2 köttbuljongtärning, 3 dl vispgrädde, en skvätt soja och lite salt. Lägg i biffarna och låt puttra en stund tills de är genomstekta. Servera med valfritt tillbehör.


Inga kommentarer: