4 port
4 dl quinoa
1 gul lök
1 vitlöksklyftor
olivolja
1 påsar saffran ( ½ g)
7 dl hönsbuljong
1 dl vitt vin
1 röd paprika
2 st starka korvar, typ chorizo
ca 200 g skalade räkor
2 st kycklingfiléer
1 st lime
7-10 cocktailtomater
Persilja
Skölj quinoan i ljummet vatten och låt den rinna av i en sil.
Hacka löken grovt och vitlöken fint. Fräs löken i olivolja i en stekpanna tills den blivit mjuk, häll sedan över saffran och quinoan samt buljongen och vinet. Sänk plattan och låt puttra under lock 15 minuter.
Häll av överflödigt spad (spara detta, kan användas som buljong i andra maträtter) rör i quinoan med en gaffel för att det skall bli luftigt. Låt vila.
Hacka paprika grovt och stek i en anann panna med korven skuren i mindre bitar, tills det fått färg, lägg över i quinoa-pannan och låt vila.
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och salta och peppra. Stek till dem men ½ dl vin (kan uteslutas), när de nästan är färdiga tillsätt tomaterna delade på hälften och stek ca 2 min. Häll sedan över quinoablandningen och stek ytterligare någon minut. Blanda ner räkorna och pressa limeen över, toppa med nyklippt persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar