Lämnade staden för att hälsa på föräldrarna och passade då på att gå till skogen och leta efter svamp. Det underlättar att det redan finns utstuderade svampställen där det alltid finns svamp. Föräldrarna är mycket förtegna om var ställena ligger men önskar att jag skall memorera dem för att föra arvet vidare. Söndagen började med ett antal stadiga svampmackor och lunchen gick i samma tecken. Köttfärslimpa smpäckad med kantareller, har en riktig söndags känsla. Jag har sedan förra gången jag var hemma erdan fyllt min frys med kantareller som skall sparas till fina tillfällen. Vad gör du med din svamp?
4 kommentarer:
Jag och Fabian plockade svamp på Verkö och skall ikväll göra kantarellsoppa på gul kantarell och tratt-kantarell som sedan skall avnjutas med ölkorv och dyr fin och mycket god öl!
Gott :)
Jag köper svamp som jag lägger i en påse i kylen och som sedan glöms bort...
Jag återkommer till mina kantareller som finns förvällda och i frysen när jag skall berätta om min matlagningmeny som borde komma ut i början på v44.
Skicka en kommentar