onsdag 31 augusti 2011

Majsbröd

Jag gillar smaken av majsmjölet och googlade upp detta recept. Brödet smakar väldigt gott men det var svårt att få det att hålla ihop, vet inte om man kanske skall justera mängden majsmjöl och ta mer vetemjöl istället.


1 bröd

3 ½ majsmjöl
1 ½ dl vetemjöl
2 msk råsocker
1 tsk salt
2 ½ tsk bakpulver
1 ägg
2 ½ fil
100 g smält smör
(smör och majsmjöl till form)

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda torra ingredienser i en skål. Vispa ihop ägg, smör och fil i en anna skål. Blanda sedan ner i mjölblandningen. Smöra en form och häll i lite majsmjöl, häll sedan smeten i formen ( 1 ½ liters) Grädda i ugen i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.



Inga kommentarer: