Färskpotatis i all är men potatismos fungerar inte att använda dem till. Jag panerade strömming förra veckan. Kan varmt rekommenderas då det är en billig fisk samt att den inte är rödlistad. Vänd den först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd som är blandat med salt och peppar. (Glöm inte klippa bort ryggfenan). Jag tycker att mos är ett ultimat tillbehör men pga årstiden fick jag improvisera mig till ett annat mos.
Blomkål och palsternacksmos
1 palsernacka
½ blomkålsstånd, eller ett litet
1 potatis
matlagningsgrädde
ev smör
Dela palsernacka och potatis i mindre bitar. Dela blomkålen i mindre buketter. Koka (saltat vatten) i samma gryta tills de mjuknar. Stäng av plattan och ta bort kastrullen. Mosa eller mixa så slätt du vill ha det. Ställ tillbaka på den avstängda men varma plattan häll på matlagningsgrädde, riven muskot och salt. Smaka av och tillsätt mer matlagningsgrädde beroende på hur löst du vill ha moset. Tillsätt en klick smör om du så önskar.
Servera den panerade fisken med rivna morötter, lingnsylt, moset och färsk persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar