onsdag 29 februari 2012

Auberginerullar i tomatsås

Nu lyckades jag bli sjuk lagom till att jag skulle bjuda på mina auberginerullar men lagade en variant idag istället. Auberginen stektes i grillpanna, fylldes med fetaoströra och ruccula som lades på svarta linser och tomatsås. Allt toppades med parmesanost. Svårt att uppskatta hur många detta räcker till men skulle tippa på 2-3 personer beroende på hur hungrig man är.

1 aubergine
100 g fetaost
3 soltorkade tomater
Rivet skal av en citron
Svartpeppar
Färska basilikablad
Olivolja
Ruccula

1 gul lök
1 burk krossadetomater
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
en skvätt portvin
½ chili
1 vitlöksklyfta
timjan
rosmarin
en skvätt matlagningsgrädde

1½ dl svarta linser.

Skiva auberginen på längden och pensla med olivolja, stek i grillpanna någon minut på varje sida. Salta och peppra och låt svalna. Blanda fetaost, hackade soltorkade tomater, citronskal, peppar och basilkablad. Lägg lite rucculablad på varje aubergineskiva och klicka på fetaost och rulla ihop.

Koka linserna i cirka 20 minuter i saltat vatten. Gör tomatsåsen så länge. Finhacka lök, vitlök och chili. Stek med rosmarin och timjan tills löken blivit mjuk. Häll på krossadetomater, tomatpuré, portvin och buljongtärningen. Låt puttra under lock. Smaka av tomatsåsen med svartpeppar och lite socker.

Lägg linserna i en brödform, häll på tomatsåsen och toppa med auberginerullarna och riv lite parmesanost över och in i ugnen på 200 grader i 15-20 min. Ät!








Inga kommentarer: