torsdag 28 februari 2008

Vegetarisk lasagne

Premiärrätt i det nystartade matlaget. Mycket gott!

4 port

1 gul lök
2 burkar krossade tomater
1 msk torkad oregano
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk socker
400 g hackad spenat, tinad
smör/margarin
1 burk kesella (10%)
1/2 tsk riven muskotnöt
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 pkt färska lasagneplattor
2 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala o hacka löken. Blanda med krossade tomater, oregano, salt peppar och socker.
3. Fräs spenaten i fettet i en stekpanna. Blanda i kesella, muskot, salt och peppar.
4. Varva tomatsås, lasagneplattor och spenatröran tills all fyllning är slut. Jag började med lite tomatsås i botten och slutade med spenat ovanpå.
5. Strö över riven ost.
6. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.

Vin:
Espiritu de Chile, 2007, Nr 99026

Inga kommentarer: