fredag 19 september 2008

Fiskgratäng med musslor

3-4 port

400g vit fisk
100g musslor utan skal, använde mig av frysta
5st crabstiks
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 gullök
1 krm citronpeppar
1 tsk hela fänkålsfrön
1 tsk mejram
½ tsk örtsalt
vitpeppar
dill, använde fryst
Mjöl
½ dl riven ost

Stek fisken lite lätt för att den inte skall vätska sig så mycket, men inte så den blir genomstekt eller får yta.

Hacka löken och stek i gryta tills den blivit genomskinlig.
Stöt samman fänkålsfrön, örtsalt, citronpeppar och mejram, häll öven den stekta löken och låt steka 1-2 minuter. Tillsätt matlagningsgrädden och tillsätt önskad mängd dill och vitpeppar. Låt puttra ihop, gör sedan en toppredning så att såsen blir ganska så tjock, koka på svag värme minst 3 minuter efter tillsättandet av mjölet. Smaka av och tillsätt ev mer salt. Ta av kastrullen från plattan och häll i den rivna osten, blanda till den smält.

Dela crabsticksen i mindre bitar. Placera fisken i mitten på en form och lägg crabsticks och musslor runt om, häll över såsen och ställ in i mitten av ugen på 225 grader i ca 25 min eller när gratängen fått fin färg. Servera med bulgur eller couscous.




Inga kommentarer: