fredag 28 november 2008

Advents tips - Pepparkakskryddad vit Chokladmousse

För att få den riktiga julkänslan gäller det att lägga manken till, förutom glögg till första advent tänkte jag testa pepparkakskryddad vit chokladmousse.

6-8 portioner

100g vit choklad
2 krm kanel
2 krm kardemumma
1 krm mald ingefära
1 äggula
3 dl vispgrädde

Ev lingon och pepparkakor till garnering

Smält chokladen med kryddorna över ett vattenbad. Låt svalna lite, rör sedan ner ägget. Vispa grädden ganska hårt. Blanda i lite grädde i chokladsmeten och rör sedan försiktigt ned blandningen i resten av grädden, Skeda upp i små formar eller glas, går även bra att använda en sprits för att få det riktigt snyggt. Ställ i kylen (minst tre timmar) till de skall serveras. Garnera innan servering med lingon och ett litet pepparkakshjärta i varje glas/form.

(Bild kommer senare när jag provlagat)

Inga kommentarer: