torsdag 11 februari 2010

Chili con cane

När kylskåpet står tomt öppnar jag några konserver och slänger ihop en enkel chili.

ca 4 port

1 gul lök
1 vitlök
½-1 tsk harrisa
1 burk krossade tomater
1 liten burk majs
1 burk svarta bönor
1 burk stora vita bönor
En skvätt rött vin
1 buljongtärning, höns eller grönsaks
ev rosmarin

Stek finhackad lök och pressad vitlök i lite olja, innan löken blivit genomskinlig så tillsatte jag harrisa beroende på hur stark man vill att chilin skall vara. Häll på krossade tomater efter 3-4 minuter samt buljongtärning. Låt puttra 10-15 minuter. Häll på en skvätt vin och smaka av med salt och peppar (ev rosmarin). Låt stå ytterligare 5-10 minuter. Häll sist i bönor och majs och stäng av plattan och låt stå 5 minuter till. Servera med ris eller bröd.

Inga kommentarer: