1 msk olja
5-6 bitar blomkål
4 skivor konserverad annans (ännu bättre med färsk)
1 paprika
Ett fat med hela kryddor:
- 8 svartpepparkorn
- 4 nejlikor
- 2 kanelstänger
- 2 gröna kardemummakapslar
- 1 tsk anis
- 1/2 tsk svart kummin (plus chilipulver efter smak om så önskas)
Ett fat med malda kryddor
- 1 matsked koriander
- 1 tsk gurkmeja
- salt efter smak
200 g basmatiris. Skölj och blötlägg i vatten i tio minuter
vatten enigt risets kokinstruktioner
Hetta upp oljan i en kastrull eller traktörpanna. När oljan är het, tillsätt hela kryddor och grönsakerna (spara ananasen) och låt fräsa tills det börjar få färg. Tillsätt resten av kryddorna och vatten. Tillsätt riset (avrunnet) när vattnet börjar koka. Koka 12-15 minuter i en kastrull med lock. Rör om då och då. Ta bort från värmen och låt dra i ca 7-10 minuter, blanda i delad annans och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar