söndag 6 februari 2011

Naanbröd

6 st stor bröd

25g jäst
30g smält smör
2tsk honung
2dl mjölk
1dl yoghurt
1tsk salt
1ägg
7-8 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Hetta upp smör & honung i en kastrull & tillsätt mjölk, smula ner jästen i en bunke & låt bli 37C.
Lös upp jästen med lite av degvätskan & tillsätt sedan resten av den. Vispa samman yoghurt, salt & ägg & rör ner. Tillsätt hälften av vetemjölet blandat med bakpulvret. Arbeta in resterande mjöl lite efter hand till en lös men smidig deg åstakommits. Låt jäsa övertäckt i ca 2 timmar.
Knåda lätt samman degen & dela i 6 delar, kavla med mjöl ut tunna avlånga plattor som läggs på en plåt, nagga & låt jäsa i 10 min. Pensla vatten på brödet & grädda i torr het panna eller plåt ca 3-4 min på varje sida , eller tills de fått bruna fläckar.


Inga kommentarer: