söndag 9 mars 2008

Kyckling Wook

Bjöd mina föräldrar på en lättgjord kyckling wook.

4 port

3 bitar kyckling filé
½ gullök
2-3 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
ca 2 dl grovt hakad vitkål
1 burk minimajs (ca 400 g)
1 burk vattenkastanjer (ca 220 g)
2 pkt nudlar
½ paprika
(ev frysta wookgrönsaker)
salt
peppar
Spiskummin
Kanel
soja
sötsursås
Balsamvinäger
Basilika



Dela kycklingen i mindre bitar, salta och peppra stek sedan på hög värme. Hacka löken, vitlöken och ingefäran fint och stek med kyklingen. När kycklingen börjar få färg tillsätt den hackade kålen och stek ca 5-8 min. Tillsätt sedan minimajs och vattenkastanjer. Häll över lite soja och sötsur sås och låt det puttra några minuter. Koka unedr tiden upp vatten och ta bort kastrullen från plattan och lägg i nudlarna, låt dem ligga 3-4 min. När nudlarna är varma blanda ner dem i wookpannan häll en skvätt balsamvinäger över och tillsätt ev frysta wookgrönsaker (för mer färg och utfyllnad) Krydda med ca 1 krm kanel och 3 krm spiskummin. Skär paprikan och stäng av plattan. "Toppa" pannan med paprika och färsk basilka, sätt på locket och låt eftervärma ca 5 min.
Servera med soja och sötsursås och givetvis med pinnar!



Inga kommentarer: