tisdag 3 juni 2008

Festivalmat - Pizzabullar

ca 25 st

Deg:
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g margarin
1 tsk salt
1 msk socker
ca 7 dl vetemjöl
ca 7 dl grahamsmjöl

Fyllning:
10-12 frysta spenat knytten
1 vitlöksklyfta
färska frysta örter
1 liten burk majs
200g fetaost
½ dl solrosfrön
ca 2dl ost
Ketchup
salt
peppar
1 ägg

Smula ner jästen i en bunke, smält smöret och tillsätt sedan mjölken och värm tills det blir fingervarmt (37 grader) lös jästen med lite av blandningen och tillsätt sedan resten. Blanda i salt, socker och det mesta av mjölet med spara lite vetemjöl till utbakningen. Låt jäsa ca 30-40 minuter.

Under tiden som degen jäser är det dags att göra fyllningen, värm spenaten försiktigt i en kastrull, när den inte längre är fryst blanda ner slat, peppar, en krossad vitlök och ca 2 msk frysta örter, jag använde mig av basilika.

Kavla ut degen till antingen en stor rektangel eller två mindre, bre på ketchup och klicka sedan ut spenatfyllningen så jämt det går. Strö över majs och hackad fetaost. Toppa med solrosfrön och riven ost. Rulla sedan ihop till en lång "korv", dela i 2 cm tjocka skivor och lägg på ett bakplåtspapper och pensla med ägg, låt jäsa ca 10 min och stoppa sedan in bullarna i ugen på 225 grader ca 15 min eller tills de fått fin färg.



Inga kommentarer: