onsdag 11 februari 2009

Choklad cupcakes


När Jenny fyllde år fixade vi till dessa smarriga muffins med cappuccinofrosting.

Muffins:
100g margarin eller smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl

Smält matfettet och låte det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vaniljsocker, salt, siktad kakao, mjöl och bakpulver, vänd till sist ner matfettet.
Använd muffinsformar som är till för mindre muffins, finns i vanliga mataffären. Fyll formarna till max hälften helst lite mindre. Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i ca 8-10 min på 225 grader. Låt dem sedan svalna innan du toppar med frosting.

Frostring
100g philiadelphia ost
300 g florsocker
50g smör
3 msk starkt kallt kaffe
3 msk kakao

Vispa ost och smör med en elvisp. Tillsätt sedan de andra ingredienserna och blanda om. Det skall bli en jämn smet, tillsätt ev mer florsocker beroende på hur tjock du vill ha frostingen. Spritsa sedan på de avsvalnade muffinsarna. Dekorera med vad du tycker passar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hur många blir det?