4 personer
500g kycklingfilé
1 burk grön pesto, 185 g
1 ½ dl gröna linser
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 60 g purjolök
2 cm färsk ingefära
1 tsk samabal oelek
½ citron (jucie + skal)
1 tsk malen koriander
1 tsk malaen spiskummin
½ msk honung
1 kruka bladpersilja
ca 15 gurka
ca 250 g vit eller rödkål
1 avokado
1 knippe rädisor
70g rucola eller annan sallad
Tillaga linserna enligt förpackningens anvisningar.Skär kycklingen i mindre bitar/skivor och blanda med pesto, ställ i kylen minst en timme. Stek sedan kycklingen i ca 5 minuter, stek kycklingen i peston. Skala och halvera och skär vitlök, purjolök i skivor. Skala och finriv ingefäran. Fräs löken, ingefära och sambal oelek i 1 msk olja på medelhög värme tills att löken bli mjuk, ca 3-4 minuter. Tillsätt citronjuice och skal, koriander, spiskummin och honung. Låt fräsa ytterligare 4 minuter. Blanda i linserna och smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och strö över, låt linssalladen svalna något. Dela och kärna ut gurkan, skär den i skivor. Strimla kålen, dela rädisor i klyfor. Skär avokadon i tärningar. Blanda sedan ner gurka, kål, avokado och rucola i linsblandningen. Servera salladen med kycklingen.

1 kommentar:
salladen ser jättegod ut. ska nog sno ditt recept här och testa den med quornbitar. :)
Skicka en kommentar