torsdag 9 juli 2009

Pestokyckling med linssallad

Hittade detta recept i en tidning och tyckte först att det var för många ingredienser men resultatet blev väldigt bra, intressanta samker som gifter sig väldigt bra. Sen känns det nyttigt med. Gott med lite matigare sallad i sommarvärmen.

4 personer

500g kycklingfilé
1 burk grön pesto, 185 g

1 ½ dl gröna linser
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 60 g purjolök
2 cm färsk ingefära
1 tsk samabal oelek
½ citron (jucie + skal)
1 tsk malen koriander
1 tsk malaen spiskummin
½ msk honung
1 kruka bladpersilja
ca 15 gurka
ca 250 g vit eller rödkål
1 avokado
1 knippe rädisor
70g rucola eller annan sallad


Tillaga linserna enligt förpackningens anvisningar.Skär kycklingen i mindre bitar/skivor och blanda med pesto, ställ i kylen minst en timme. Stek sedan kycklingen i ca 5 minuter, stek kycklingen i peston. Skala och halvera och skär vitlök, purjolök i skivor. Skala och finriv ingefäran. Fräs löken, ingefära och sambal oelek i 1 msk olja på medelhög värme tills att löken bli mjuk, ca 3-4 minuter. Tillsätt citronjuice och skal, koriander, spiskummin och honung. Låt fräsa ytterligare 4 minuter. Blanda i linserna och smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och strö över, låt linssalladen svalna något. Dela och kärna ut gurkan, skär den i skivor. Strimla kålen, dela rädisor i klyfor. Skär avokadon i tärningar. Blanda sedan ner gurka, kål, avokado och rucola i linsblandningen. Servera salladen med kycklingen.



1 kommentar:

åsa - hello sugar! sa...

salladen ser jättegod ut. ska nog sno ditt recept här och testa den med quornbitar. :)