Lottengänget kom över på lite planering och odlingspepp inför kommande säsong av kolonilotten och jag passade på att bjuda på lite mat. Kändes som att bulgursallad innebär ett steg närmare vår och sommar.
Till ca 6 personer.
ca 3 dl bulgur, koka i dubbel mängd vatten + salt och låt svalna.
1 halv gurka
ett knippe rädisor
ca 100g rucculasallad (senapskål)
1 rödlök
1 röd paprika
1 äpple
1 burk med kidneybönor
Mycket bladpersilja
8-10st torkade sojafiléer
+ marinad: Vitlök, olivolja, balsamvinäger, timjan, rosmarin, daddelsirap (går nog lika bra med honung), chiliflakes, salt, peppar.
solroskärnor
Koka vatten och häll över de torkade fileérna, pressa ut vattnet efter att de legat i blöt ca 30 minuter. Lägg dem i en påse och pressa över en klyfta vitlök och resten av ingredienserna till marinaden. Ta efter smak, men var försiktig med chili och balsamvinäger. Låt marinera i minst 1 timme. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen, låt svalna. Hacka grönsaker och äpple i önskad storlek. Blanda och lägg på ett fat, hacka rikligt med bladpersilja och blanda med ruccola och de hackade grönsakerna. Stek sojafiléerna och klipp dem i mindre bitar över salladen. Toppa med solrosfrön. Servera med tzatziki.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar