Till ca 6 personer.
ca 3 dl bulgur, koka i dubbel mängd vatten + salt och låt svalna.
1 halv gurka
ett knippe rädisor
ca 100g rucculasallad (senapskål)
1 rödlök
1 röd paprika
1 äpple
1 burk med kidneybönor
Mycket bladpersilja
8-10st torkade sojafiléer
+ marinad: Vitlök, olivolja, balsamvinäger, timjan, rosmarin, daddelsirap (går nog lika bra med honung), chiliflakes, salt, peppar.
solroskärnor
Koka vatten och häll över de torkade fileérna, pressa ut vattnet efter att de legat i blöt ca 30 minuter. Lägg dem i en påse och pressa över en klyfta vitlök och resten av ingredienserna till marinaden. Ta efter smak, men var försiktig med chili och balsamvinäger. Låt marinera i minst 1 timme. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen, låt svalna. Hacka grönsaker och äpple i önskad storlek. Blanda och lägg på ett fat, hacka rikligt med bladpersilja och blanda med ruccola och de hackade grönsakerna. Stek sojafiléerna och klipp dem i mindre bitar över salladen. Toppa med solrosfrön. Servera med tzatziki.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar