onsdag 23 november 2011

Fylld pasta med kantarell och ricotta

Jag gjorde hemmagjord ravioli till min matlagningsmiddag. Innan jag bjöd mina gäster på pastan provlagade jag med Clara för att komma fram till hur jag ville ha fyllningen. Detta är fyllningen som jag kom fram till:

200g kantareller
200 g ricottaost
1 schalottenlök
½ klyfta vitlök
en näve färsk timjan
Svartpeppar
Salt
En skvätt konjakStek löken och vitlöken i en klick smör, tillsätt kantarellerna efter ett dag och stek tills vätskan försvinner. Stänk över lite konjak, tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar. Låt blandningen svalna och blanda sedan med ricottaosten. Låt stå och dra.


Gör pasta degen genom att göra en mjölvulkan och tillsätt äggen i mitten. Arbeta ihop mjöl och ägg till en deg. Knåda den i cirka 15 minuter, vik degen och knåda ungefä
r som att man viker ett paket. Låt vila i kylen i cirka 30 minuter.150g vetemjöl
150g durumvete
3 ägg

Använd en pastamaskin och gör den så tunn du kan. Klicka ut fyllningen på pastaplattan och lägg en platta över och tryck runt om fyllningarna och försök att få ut all luft. Skär runt om fyllningen och lägg på ett mjölad tallrik eller fat. När alla är färdiga så kokas de i tre minuter i lättsaltat vatten. Servera genast.
6 kommentarer:

Frida sa...

Jag och Adam pratade igår om att laga egen pasta, ska nog testa ditt recept, det lät väldigt gott :)

Julia sa...

Jag kan ta med pastamaskinen hem nu till helgen för jag tror de blir kämpigt annars. Frysen är väl ändå fylld med svamp?

Cehzsofia sa...

Låter superläckert!

Frida sa...

Det hade varit toppen :) det bor inte en endaste liten svamp i vår frys för vi kom aldrig iväg för att plocka svamp, men vi kan nog hitta någon annanstans (dvs affären).

Julia sa...

Kanske kan kolla mamma och pappas frys, där "plockade" jag en del svamp.

Julia sa...

Kanske kan kolla mamma och pappas frys, där "plockade" jag en del svamp.