tisdag 14 augusti 2012

Durumbröd


Ett gott bröd som jag skulle föredra att servera till buffé, när det blir torrt är det mycket gott att rosta!

1000g vatten
30 g jäst
1200g vetemjöl
300g durummjöl
40 g salt

Blanda alla ingredienser utom saltet i en assistens i 15 minuter. Tillsätt salt och arbeta ytterligare i fem minuter. Låt vila i inoljad bunke i två timmar. Forma sedan degen till två bröd och lägg dem på en plåt låt dem jäsa ytterligare i 1-1½ timme. Sätt ugnen på 250 grader och låt en långpanna stå längs ner i ugnen. Släng in bröden i ugnen och häll på en kopp kallt vatten i botten på långpannan. Sän temperaturen till 200 gradern och grädda bröden i 20 minuter innan du släpper ut ångan. Stoppa samtidigt in i termometer i brödet och ta ut när temperaturen visar 98 grader, cirka 35 minuter.