Testade att göra rödbetsbiffar i slutet av sommaren och kan nu inte sluta att göra biffar med bas av rödbeta. Jag ändrar ständigt ingredienserna för att hitta nya favoriter.
Grundreceptet brukar jag tänka innehåller:
4 rivna råa rödbetor,
en hackad lök,
en pressad vitlöksklyfta,
salt,
peppar,
potatismjöl och
ett ägg.
Sedan är det gott att tillsätta smulad feta ost och valnötter
Chili och färsk basilika
Solrosfrön och torkad rosmarin
1 riven morot och 1 burk kidneybönor (krossade)
Blanda de ingredienser som du önskar, provstek en liten biff och tillsätt ev mer potatismjöl om du tycker att biffen inte håller ihop. Forma biffar och stek på medelvärme. Servera med creme fraich som blandas med getost och en couscoussallad. Om du inte gillar getost byter du ut den mot en klick riven pepparrot. Biffen kan även serveras på en rostad smörgås men rucculasallad, skivad gurka och valfri dressing. Varför inte göra potatismos som smaksats med pesto och servera till biffen? Rödbetsbiffen är en given kompis i mitt kök.
Grundreceptet brukar jag tänka innehåller:
4 rivna råa rödbetor,
en hackad lök,
en pressad vitlöksklyfta,
salt,
peppar,
potatismjöl och
ett ägg.
Sedan är det gott att tillsätta smulad feta ost och valnötter
Chili och färsk basilika
Solrosfrön och torkad rosmarin
1 riven morot och 1 burk kidneybönor (krossade)
Blanda de ingredienser som du önskar, provstek en liten biff och tillsätt ev mer potatismjöl om du tycker att biffen inte håller ihop. Forma biffar och stek på medelvärme. Servera med creme fraich som blandas med getost och en couscoussallad. Om du inte gillar getost byter du ut den mot en klick riven pepparrot. Biffen kan även serveras på en rostad smörgås men rucculasallad, skivad gurka och valfri dressing. Varför inte göra potatismos som smaksats med pesto och servera till biffen? Rödbetsbiffen är en given kompis i mitt kök.
1 kommentar:
Snygga! Och säkert jättegoda
tror fröken Dill
Skicka en kommentar