söndag 28 september 2008

Nigellas Rocky roads

Köpte en tidning medan jag väntade på tåget och fann detta smaskiga recept, testade direkt!

24 bitar

125 g smör
300g mörk choklad, minst 70% kakao
3 msk sirap
200g mariekex
100g minimarshmallows
2 tsk florsocker

Smält smör, choklad och sirap i en kastrull (gärna tjock botten, så de inte bränner fast). Ta upp ca 1,25 dl av blandningen och ställ åt sidan. Lägg kexen i en plastpåse och slå sönder med en brödkavel, det skall bli både stor bitar och smulor. Vänd ner kexen i choladblandningen i kastrullen och tillsätt marshmallows. Häll upp i en folieform eller klä en form med folie ca 24x24 cm. Häll över den sparade blandningen och jämna ut den med en gummiskrapa. Ställ in i kylen minst 2 timmar innan servering. Skär sedan i 24 bitar och pudra över florsocker med en sil. Väldigt gott till kaffet!





Inga kommentarer: