söndag 28 september 2008

Yoghurt och citronpaj

12 bitar

Botten:
200 g mandelbiskvier
75 g smält smör

Fyllning:
4 st gelantinblad
2 tsk rivet citronskal
1 dl pressad citronsaft
2 dl grekisk yoghurt eller matlagnings yoghurt
2 dl Crème fraîche
1 dl honung

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Kör mandelbiskvierna snabbt i en matberedare och blanda dem sedan med smöret. Platta ut smulorna i en rund form med löstagbar kant ca 24 i diameter. Grädda 5 minuter. Låt svalna.

Fyllning: Blötlägg gelantinbladen ca 5 minuter. Vispa ihop citronskal och citronsaft med yoghurt,
crème fraîche och honung. Ta upp gelantinbladen, krama ur vattnet och smält dem försiktigt i en kastrull. Rör ner lite av fyllningen i gelantinet och blanda sedan i resten av fyllningen. Låt stå i kylen ca 45 minuter innan den fördelas på botten, låt sedan stelna 4-5 timmar.

Garnera med krossade mandelbiskvier och citron skivor. Servera ev med hallon.

Inga kommentarer: