måndag 23 februari 2009

Passionsfruktstoppad vitchokladmousse tårta

Under helgen i Varberg bjöd Ullah bland annat på denna goda tårta. Kombinationen en seg kladdkaksbotten med kall och len chokladmousse och en syrlig topping av passionsfrukt gjorde att jag tog mer än en bit. Tårtan rekomenderas varmt.

Botten:
300g mandelmassa
2 msk kakao
2 ägg

Moussen:
200g vitchoklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk Contreau

2-3 passionsfrukterr

Riv mandelmassan och rör ner äggen och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt bottenen kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg tillbaka botten.

Vispa grädden ganska hårt men inte för nära smör hållet. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner likören och sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfolie och ställ i frysen minst 3 tim. Ta ut tårtan innan serrverin
g ca 30 minuter, dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet och häll de över tårtan.


4 kommentarer:

Elena sa...

Det ser supergott ut!

Detta ska jag prova!

Julia sa...

Ja, gör det. Ljuvligt nästan farligt för det är svårt att stoppa sig.

Anonym sa...

den är absolut bland mina favoriter!!!

Anonym sa...

mums i say