4 port
500-600g vit fiskfilé (jag använde gös)
1½ tsk salt
vitpeppar
½-1 skivad gul lök alt 5-10 cm purjolök
Klippt persilja 2-3 kvistar
3 msk vatten
(ev lite fiskfond)
Lägg fiskfilén i en ungsfastform, strö löken och persiljan runt om, salta och peppra fisken. Häll på vatten och alt lite fiskfond. Täck formen med folie och sätt in i ugnen tills fisken är vit och ogenomskinlig, ca 15-20 minuter. Häll försiktigt av spadet.
Gratängtopping:
1 dl majonäs
2 msk av fiskspadet
½ dl klippt persilja
2 dl riven ost
1 krm riven muskotnöt
2 st äggvita
skalet från ½ citron
Rör ut majonäsen med fiskspadet. Tillsätt persilja, riven ost, citronskal och muskotnöt. Vispa äggvitan till hårt skum, vänd försiktigt ner i majonäsröran. Häll såsen över fisken. Sätt in formen i 250 grader i ca 10 minuter eller tills rätten fått färg. Servera med pressadpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar