söndag 22 november 2009

Lördagspizza

Igår blev det kylskpåsrens vilket resulterade i en fin fin lördagspizza.

För två plåtar behövs:

25g jäst
2 ½ dl fingervarmt vatten
½ tsk salt
2 msk olja
6-7 dl vetemjöl

Lös jästen i vattnet, blanda i de andra ingredeienserna tills degen släppt bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk en timme. Gör under tiden tomatsåsen.

1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
1 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
oregano efter smak
svartpeppar.

Stek löken med vitlöken i olja tills den blir genomskinlig. Häll på krossadetomater, puré och buljongtärning. Låt små koka under lock ca 10-15 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano. Mixa såsen slät med en mixerstav, låt puttra ytterligare 5 minuter under lock.
Ställ åt sidan.

Skiva upp pålägget, jag valde:
3 tomater
5-7 chanmpinjoner
purjolök
Skinka
färskost
pesto
riven ost.

Efter degen jäst, dela den i två delar och kavla ut till plåtensstorlek. Pesla den utkavlade degen med olja. Lägg på tomatsåsen och sedan en del av den rivna osten. Sedan är det dags för pålägget, jag klickade ut färskost + pesto över tomaterna. Avsluta med lite oregano för till sist toppa med den rivna osten. In i ugnen på 225 grader ca 15 minuter. Servera med färsk sallad ovanpå, babyspenat eller ruccula.

Inga kommentarer: