torsdag 6 maj 2010

Två sorters paj

I helgen slängde vi ihop två olika typer av paj den ena hämtad här ifrån och den andra en improviserad variant.

Köttfärspaj och Grönskaspaj med bacon
Pajskal
3 dl mjöl
150 g margarin
1-2 msk vatten

1 zucchini1 vitlök
15 cm purjolök
parmesanost
1 gul paprika
en näve bladspenat
1 pkt bacon
2 ägg
2 msk creme fraiche
paprikapulver½-1 dl riven ost
Färsk rosmarin
Muskotnöt

Blanda mjöl och margarin tills det blir en grynig massa, tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt stå kallt 20 min, tryck ut degen i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda i c 10 min. Förväll bladspenaten och placera sen den i botten av pajskalet, riv över lite parmesanost. Skiva grönsakerna och stek dem, krydda med paprikapulver, riven muskotnöt, salt, peppar och rosmarin, lägg över spenaten. knaperstek bacon och placera överst på pajen. Blanda ägg och creme fraiche ev lite mjölk, salta och peppra lite, tillsätt den rivna osten och häll sedan över pajen. Grädda på 225 grader i cirka 20 minuter eller tills pajen fått färg. Servera med grönsallad.


Inga kommentarer: