För fyra personer
Grissida (görs ett dygn innan servering):
400g spädgrissida (utan svål men med fettrand)
1 msk kumminfrö
1 gullök, hackad
1 morot, hackad
3 l vatten
¾ dl salt
2 st lagerblad
Glace:
2 msk flytande honung
1 tsk kumminfrö
2 msk ketchup – alla ingredienser blandas
Äpple kompott:
1 dl äpplemos
1 st röttäpple, fintärnat - alla ingredienser blandas
Garnetyr:
Färsk timjan
Mixsallad
Grissida:
Kok sidan med lök, morot, kummin, lagerblad och salt på låg värme i 2-3 timmar. Det ska gå lätt att sticka en skalkniv igenom köttet när det är klart. Lyft försiktigt upp grisen på ett fat med smörpapper på, sätt en jämn vikt ovanpå (ca 3-4 kg) och ställ allt i kylen, det tar många timmar för att det ska kallna och sätta sig.
Vid servering skärs grisen i 4x4 cm-bitar. Pensla på glacen och baka av i 160 grader tills den är knaprig (ca 40 min). Servera med en liten sallad, äpplekompotten och en timjankvist.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar