350g gösfilé
½ pkt bacon
Smör, att steka i
Salt
Peppar
2-4 citron klyftor till servering
1 dl vitt vin
1 st schalottenlök
½ dl riven parmasanost
Finhacka schalottenlök, lägg i kastrull och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår. Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost. Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar, drag kastrullen från värmen och varmhåll.
Strimla bacon och knaperstek i panna. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.
Skär gösfilén i portionsbitar. Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek gösen ett par minuter på varje sida, Salta och peppra
Servera gösen med ostcreme och bacon, citronklyfta och nykokt potatis samt ett glas gott vitt vin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar