onsdag 6 januari 2010

Enklaste pajen

Jag slängde ihop den enklaste pajen när Bea kom över på lite lunch, serverade med en grönsallad. Det blev mycket gott.

1 sats pajdeg
1 stor kycklingfilé
5 cm purjolök
5-6 st champinjoner
1 burk creme fraish smaksatt med feta ost & soltorkadtomat
2 ägg
en skvätt mjölk
Timjan
Rosmarin
Salt
Peppar
Riven ost

Dela kycklingen i mindre bitar, stek den i lite margarin, salta och peppra. När kycklingen är genomstekt tillsätt creme fraish och skivad purjolök och champinjoner. Låt puttra på låg värme 2-3 min. Häll sedan blandningen i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg och en skvätt mjölk med timjan och rosmarin, salta och peppra något. Häll äggsmeten över pajen och toppa med den rivna osten. Grädda på 200 grader i 25-30 minuter.


Grönsallad:
1 skivat päron
15 cm gurka, skivad
2 nävar bladspenat
50 g fetaost, smulad
½ rödlök, skivad
Salt
Peppar
Olivolja
Rostade chasewnötter

Inga kommentarer: