torsdag 5 maj 2011

Indien del 3

Genom att lägga upp en del av alla de bilder som togs när jag och Maja var i Indien så är det som att uppleva resan på nytt, härligt tycker jag.

Det är synd att maten ser så grå och dassig ut och det gör den många gånger på riktigt med, det är svårt att få med på bild hur gott det smakar. Detta var en av mina favoriter, Malai Kofta. Det är som potatisbullar fyllda med grönsaker och sedan ligger de i en fantastiska sås gjord på bla mixade cashewnötter. Det tråkiga med indiska restauranger i Sverige är att de sällan har samma mat som i Indien och väldigt sällan roliga vegetariska alternativ.


Frukost, eller havregryn som simmar i vatten och kallas gröt, framför Taj Mahal. Kallt som attans och den soluppgång som vi önskat se med vårt tidiga besök på restaurangen blev till en besvikelse då det var för disigt. Ändå fin utsikt!

En av de bästa frukostarna som jag ätit. Skålen till höger ser kanske inte så aptitlig ut men det var den, Swiss birchermüsli, som är havre som fått svälla i kall mjölk eller yoghurt jag kom inte ihåg, sedan är det mycket frukt och nötter och toppat med kokos. Så himla gott. Jag har hittat ett recept här, men inte testat än. Perfekt då det är varmt ute istället för varm gröt. Frukosten avnjuts i Kovalam på en takterras.

Det jag har i mitt glas och även det som står närmst kameran innehåller en grönsörja som var riktigt god, citron blandats med socker för att sedan mixas med mynta + vatten och is. Helt rätt för kommande varma sommar, recept hittar du här.


Vi blev hembjudna till vår chaufför, som vi bokade av misstag eller blev typ tvingade att boka. Det var i början av vår resa och han ville gärna visa oss sitt hem då han inte varit där på ca en månad. Jag var sjukt skeptisk under hela besöket och fick till och med för mig att vi skulle bli förgiftade av teet som vi blev bjudna på. Men det fanns inget att oroa sig för, bara en gudiebok som skrämt mig lite väl mycket.

2 kommentarer:

Boel Aurén sa...

Indisk mat ser ju inte alltid så kul ut, men oj vad gott det smakar... Verkar ha varit en fantastisk resa!

Julia sa...

Ja det var en mycket bra resa!