4 portioner
600 g benfritt nötkött, t ex bog, högrev eller fransyska
2 msk smör eller margarin
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
1 pkt saffran (½ g)
1 msk tomatpuré eller harissa
½ citron, pressad saft
1 köttbuljongtärning
3-5 krm salt
1 krm svartpeppar
3-5 dl vatten
1 stor aubergine (500 g), i delade skivor
1 dl röda linser
½ dl bladpersilja, hackad
½ citron, strimlat skal
1 grön paprika, i tärningar
Skär köttet i cirka 3 cm stora tärningar. Bryn i fett i omgångar i en gryta. Lägg i lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt saffran, tomatpuré eller harissa, citronsaft, buljongtärning, salt och peppar. Häll över vatten så att det täcker och låt det hela sjuda tills köttet är nästan mjukt, 45-60 minuter.
Lägg i aubergine och linser och koka tills linserna är kokta och köttet är mört, cirka 10 minuter. Rör ner persilja och strö på citronskal och paprika, servera med bulgur.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar