2-3 personer
2 kycklingfilér
1 vitlöksklyfta
3 cm ingefära
2 morötter
1 liten fänkål
½ blomkålshuvud
1 palsternacka
½ röd paprika
10 cm purjolök
½ lime
En näve nötter
Soja
Sötsursås
Lite räkor
2 pkt nudlar
Skär kycklingen i mindre bitar, hacka vitlök och ingefära fin och fräs på i lite olja. Stek i ca 5-8 minuter, tillsätt sedan blomkålsbuketter, skivad fänkål, palsternacka och morot skruna i stavar, pressa över limejuice och stek i 8 minuter till, jag vill att grönsakerna skall ha lite tuggmotstånd kvar. Häll på lite sötsur sås och soja men bara lite, resten tycker jag man kan hälla när man smakat på maten och den ligger på tallriken.
Koka upp vatten och lägg nudlarna i det varma vattnet 3 minuter, häll sedan bort vattnet och stek nudlarna med resten, ca 5 minuter. Skär purjolök och paprika så de blir stavar, stäng av plattan och blanda ner löken och paprikan med nötter och räkorna. Efter någon minut när allt blivit varm är det dags att servera.

3 kommentarer:
Mmm! Den där woken ser supergod ut!!
Älskar wok, det är snabbt, enkelt och man kan kasta i nästan vad som helst! =)
ulle o jag testade denna igår, supergott!! Denna kommer lagas fler ggr.
Åh, vad glad jag blir när ni skriver hur de blir!
Skicka en kommentar