30-35 st
5 ägg
4 ½ dl socker
2 dl vatten
200g smör eller margarin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
Glasyr
3 ½ dl florsocker
1 msk kakao
4 msk smält smör
3 msk starkt kaffe
Kokosflingor
Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp vatten och tillsätt matfettet i mindre bitar, rör om tills fettet smält. Blanda mjöl och bakpulver, sikta i kakao. Tillsätt mjölblandningen och vätskan i äggsmeten. Häll över i en bakplåtskläddpanna 30x40 cm och grädda i 15b min på 200 grader. Låt kakan svalna.
Glasyren:
Sikta florsocker och kakao för att undvika klumpar. Blanda i kaffe och smör och rör smeten tills den blir blank och slät. Bred glasyren över kakan och häll över kokosflingor. Skär kakan i bitar.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar