onsdag 6 januari 2010

Kärleksmums, snoddas, mockarutor...

... god kaka har många namn. Kakorna var en present till morfar som är den största sockergris jag känner och vad ger man någon som har allt? Jo ett gäng med goda kakor som kan förvaras i frysen och avnjutas när som helst.

30-35 st

5 ägg
4 ½ dl socker
2 dl vatten
200g smör eller margarin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao

Glasyr
3 ½ dl florsocker
1 msk kakao
4 msk smält smör
3 msk starkt kaffe
Kokosflingor

Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp vatten och tillsätt matfettet i mindre bitar, rör om tills fettet smält. Blanda mjöl och bakpulver, sikta i kakao. Tillsätt mjölblandningen och vätskan i äggsmeten. Häll över i en bakplåtskläddpanna 30x40 cm och grädda i 15b min på 200 grader. Låt kakan svalna.

Glasyren:
Sikta florsocker och kakao för att undvika klumpar. Blanda i kaffe och smör och rör smeten tills den blir blank och slät. Bred glasyren över kakan och häll över kokosflingor. Skär kakan i bitar.



Inga kommentarer: