2 personer
en bit lagom stor falukorv
1 äpple
5 cm purjolök
ketchup
ost
5 medelstora potatisar
1 palsternacka
smör
mjölk
salt
vitpeppar
morot
Skär snitt i korven men inte ända ner, stoppa i en äppelklyfta i varannan skåra. Skiva purjolök och lägg i botten på en form, lägg korven ovanpå, spruta ut en sträng ketchup över korven, toppa med ost. Lägg resterande äppelskivir vid sidan om korven. In i ugnen 225 grader o ca 20 minuter.
Koka potatis och palsrenaka tills de blir mjuka, häll av vattnet och mosa rotfrukterna. Tillsätt en klicka smör,salt och peppar blanda om och tillsätt sedan mjölk tills moset får önskad konsistens. Riv moroten på ett rivjärn. Servera!

1 kommentar:
Haha vad kul - tänkte laga den här klassikern för en vecka sen, men ngt annat kom i vägen. Falukorven ligger kvar i frysen.. Får inte glömma äpple och palsternacka! :)
Fin blogg du har!
Skicka en kommentar