onsdag 18 maj 2011

Rostad nypotatis med tillbehör

Kunde inte vänta till de svenska nypotatisarna så jag fuskade med utländska. Jag bjöd mina föräldrar på rostade små söta nypotatisar med sparris, en gräddfilsås och fylld lövbiff.


1 kg potatis
olivolja
salt
8-10 vitlöksklyftor
timjan
sesamfrön
Gräslök

Dela på större potatisar så alla får ungefär samma storlek, lägg potatisen i en långpanna där botten är penslad med olivolja. Lägg i vitlöksklyftor, timjan och salta rikligt. In i ugnen på 200 grader. Rör om då och då så att potatisarna inte fastnar på plåten. När de är mjuka och fått fin färg är det dags att ta ut dem, det tar ca 30-45 minuter. Lägg potatisen i en skål och häll över lita sesamfrön och klipp gräslök över, blanda om och servera.



Lövbiffen fyllde min far med riven ost, olja, hosinsås och de kryddor han hittade i mitt kryddskåp. Sedan vek han biffen omlott som ett kuvert och stekte i het panna hastigt på varje sida. Till potatis och lövbiff hade vi en gräddfilsås gjord på gräddfil, olja, salt, peppar, blandade färska örter och vitlök. Tallriken fick färg av ett gäng sparrisar.

2 kommentarer:

Edwin sa...

Nu har vi lagat potatisen 2 dagar i rad (andra gången med rosmarin)... Jättegott!

Julia sa...

Vad kul! Det är verkligen en sommar favorit för mig.