För att få den riktiga julkänslan gäller det att lägga manken till, förutom glögg till första advent tänkte jag testa pepparkakskryddad vit chokladmousse.
6-8 portioner
100g vit choklad
2 krm kanel
2 krm kardemumma
1 krm mald ingefära
1 äggula
3 dl vispgrädde
Ev lingon och pepparkakor till garnering
Smält chokladen med kryddorna över ett vattenbad. Låt svalna lite, rör sedan ner ägget. Vispa grädden ganska hårt. Blanda i lite grädde i chokladsmeten och rör sedan försiktigt ned blandningen i resten av grädden, Skeda upp i små formar eller glas, går även bra att använda en sprits för att få det riktigt snyggt. Ställ i kylen (minst tre timmar) till de skall serveras. Garnera innan servering med lingon och ett litet pepparkakshjärta i varje glas/form.
(Bild kommer senare när jag provlagat)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar