onsdag 19 november 2008

Fisk med tomat och rotfrukter

4 personer

500g vit fisk
1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 vitlök
4 morötter
4-5 potatisar
1 buljongtärning
1 dl röda linser
1 tsk rosmarin
Salt
Peppar

Skär löken i ringar och hacka vitlöken fint, låt svettas i kastrull med lite margarin. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning. Låt puttra i 10 min, smaksätt med rosmarin, salt och peppar, häll i linserna låt puttra ytterligare 5 minuter.
Hacka potatis och morötter i skivor, ca ½ cm tjocka.
Lägg fisken i en ugnsfastform, salta och peppra, lägg de skivade grönsakerna över fisken, avsluta med att hälla på tomatsåsen. Täck formen med folie och placera den i nedre delen av ugnen på 200 grader 30 minuter, ta sedan av folien och låt stå inne ytterligare 15 minuter.



Inga kommentarer: