Denna sallad nästan garanterar icke brysselkåls fantaster att bli fanatiska brysselkåls älskare.
4 portioner
500 g färsk eller fryst brysselkål
1/2 rödlök
1 dl sötmandel
2 msk smör
150 g fetaost
Skala och skiva rödlöken tunt. Skålla och skala mandeln. Rosta den i en torr, varm stekpanna.
Koka brysselkålen i lättsaltat vatten ca 5 min för färsk och ca 3 min för fryst. Fräs brysselkålen i smöret i en panna 2 – 3 min. Rör i löken, mandeln och smula över osten.
Denna märkliga sallads kombination har jag hittat här.
3 kommentarer:
mums! hade apelsin kyckling till, härlig kombination!
Apelsinkyckling lät fint. Något recept på det? :)
det är jätte enkelt...santa maria har lanserat massa roliga nya kryddor i fina burkar. Bland annat apelsinpeppar. Så det ända jag gjorde var att peppra kyckling file skivorna när jag stekte de. Perfekt även som lunch låda, då man inte behöver värma maten.
Gott med lite bröd till!
PS Apelsinkryddan passar utmärkt till fläskfile!
Skicka en kommentar