onsdag 5 november 2008

Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé

2 personer

2 kycklingfiléer
100 g mozzarella
2 tomater
6 skivor bacon
1 dl citronsaft
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
2 st vitlöksklyftor
Salt
Peppar
1 dl creme fraiche





Banka ut kycklingen mellan plastfolie, pensla kycklingen med citronsaften.
Mixa 1 tomat med kryddorna och en av vitlöksklyftorna. Smaka av med salt och peppar.
Klicka ut tomatblandningen på filéerna ca 2-3 tsk, dela mozzarellan i mindre bitar och lägg ovan på, rulla kycklingen och vira bacon runt så att fyllningen stannar där den skall, "fäst" baconen med tandpetare. Stek knytena 2-3 minuter i het panna, placera dem sedan i en ungsfast form. Klicka ut resterande tomatfyllning runt kyklingen, skiva den sista tomaten samt vitlöken och placera i formen. Ställ formen i mitten av ugen 225 grader ca 40 minuter. Servera med rostade potatisar, kan med fördel göras samtidigt som kyklingen, sätt in dem i ugnen när det är ca 20 minuter kvar. Blanda "såsen" i formen med lite creme fraiche.


Inga kommentarer: