söndag 19 april 2009

Ansjovismoussetårta

Påminner om silltårta, recptet är taget här ifrån men jag har ändrat lite, halverade botten tyckte det annars blev för mycket bröd. Sen hittade jag ingen ansjovispasta utan använde mig av filéer istället. God blev den, snäppet bättre än silltårta tycker jag.

Botten:
200g karving
100g smör

Smula ner brödet i en matberedare, smällt smöret och häll på, kör tills det blivit en jämn massa. Tryck ut i en rund form med löstagbar kant 24 cm i diameter.

Fyllning:
1 rödlök, finhackad
0.75 dl hackad dill
0.75 dl persilja
0.75 gräslök
3 msk majonnäs
125g ansjovis
4 dl creme fraiche
1 dl kaviar
salt
1 dl vispgrädde
8 st gelantinblad

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Finhacka undertiden löken, örterna samt ansjovisfiléerna, blanda med creme fraiche, majonnäs och kaviar. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.
Värm på grädden försiktigt och smält gelantinbladen, tillsätt sedan gräddblandningen i den andra smeten. Häll massan i formen och ställ i kylen, gärna över natten annars några timmar. Dekorera med kräftstjärtar, dill och kaviar.


Inga kommentarer: