Botten:
200g karving
100g smör
Smula ner brödet i en matberedare, smällt smöret och häll på, kör tills det blivit en jämn massa. Tryck ut i en rund form med löstagbar kant 24 cm i diameter.
Fyllning:
1 rödlök, finhackad
0.75 dl hackad dill
0.75 dl persilja
0.75 gräslök
3 msk majonnäs
125g ansjovis
4 dl creme fraiche
1 dl kaviar
salt
1 dl vispgrädde
8 st gelantinblad
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Finhacka undertiden löken, örterna samt ansjovisfiléerna, blanda med creme fraiche, majonnäs och kaviar. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.
Värm på grädden försiktigt och smält gelantinbladen, tillsätt sedan gräddblandningen i den andra smeten. Häll massan i formen och ställ i kylen, gärna över natten annars några timmar. Dekorera med kräftstjärtar, dill och kaviar.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar