
ca 1 kg benfri fläskkarré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk ingefära
½ tsk rosemarin (men jag använde timjan av någon konstig anledning)
2 äpplen
6-8 katrinplommon
Skär hål från ovansidan av karrén ca 2 cm djupa och tryck ner delade plommon, så många du vill och kan få plats med. Lägg köttet i en ugnssäkerform och salta och peppra sedan över, samt strö över ingefära och rosmarin (timjan). Placera i nedre delen av ugnen på 175 grader. Stoppa i en termometer i den tjockaste delen av köttet. Sen är det bara att sitta i soffan mellan 1½-2 timmar eller tills innertemeraturen kommer upp i 85 grader. När det är ca 30 minuter kvar av tiden tillsätts skurna äppel halvor runt om köttet. Gör sås av skyn genom att tillsätta en buljongtärning, lite grädde samt reda med mjöl. Servera med potatis. Att något så enkelt kan vara så gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar